Hypotheek

Een hypotheek staat niet op zich. Het is van grote invloed op uw financiële situatie. Als Erkend Financieel Adviseur neem ik daarom uitgebreid de tijd om uw situatie en uw wensen door te nemen, om u uiteindelijk een zo goed mogelijk advies te kunnen geven. Bij Uw Financieel Specialist krijgt u persoonlijke aandacht zodat het volledige advies en bemiddelingstraject vlot verloopt. 

U kunt bij Uw Financieel Specialist terecht voor 

– Het aankopen van een eerste eigen woning (in combinatie met een starterslening)
Wanneer u nooit eerder een eigen woning heeft gekocht is er niets fijner dan een duidelijke uitleg en dat u wordt geholpen bij het gehele proces zodat u niets kunt vergeten, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een taxatierapport of het stellen van een bankgarantie. Voor iedereen die een woning koopt is het fijn dat de hypotheekaanvraag zo snel mogelijk akkoord is, voor de meeste hypotheekaanvragen is er met mijn begeleiding binnen circa 2 weken een akkoord. Wanneer er een wens is voor het aanvragen van een Starterslening bij de gemeente kunt u ook rekenen op mijn hulp. 

– Het aankopen van een andere woning
U heeft de wens om een andere woning aan te kopen of heeft u misschien al een andere woning aangekocht, dan zijn er veel zaken waarmee rekening gehouden moet worden. Ten eerste breng ik uw huidige financiële situatie in kaart, mijn ervaring is dat er voor veel mensen ineens dingen duidelijk worden zoals wat voor soort hypotheek of verzekering men heeft. Daarna is het tijd om de nieuwe mogelijkheden door te nemen, u krijgt hierbij een goede uitleg zodat u precies weet waar u aan toe bent, welke documenten u aan moet leveren en welke verzekeringen en eventueel benodigd zijn. Bij het verkopen van uw woning en het aankopen van een andere woning, kunt u te maken krijgen met overwaarde of een restschuld, ik kan u hierbij helpen door bijvoorbeeld een overbruggingshypotheek aan te vragen of ik kan voor u een financiering aanvragen om uw restschuld op te vangen wanneer u hier geen eigen middelen voor heeft.

– Een verhoging van uw hypotheek voor een verbouwing of consumptieve doeleinden
Heeft u de wens om uw woning te verbouwen maar heeft u hier niet de financiële middelen voor of wilt u deze misschien gebruiken voor andere doeleinden, dan kan ik voor u beoordelen of er een mogelijkheid is om uw lopende hypotheek te verhogen al dan niet met de tussenkomst van een notaris.
Heeft u overwaarde en de wens om hiervan een deel beschikbaar te krijgen? Ook hier zijn onder voorwaarden mogelijkheden voor. 
Bij het verhogen van de hypotheek is het altijd van belang dat de waarde van uw woning en uw inkomen toereikend zijn. 

– Het oversluiten van uw hypotheek
Heeft u het gevoel dat u te veel rente betaald of heeft u de wens om de rente eerder voor een langere periode vast te zetten, zodat u weer voor een langere periode zekerheid heeft over de hoogte van uw maandlasten? Dan is het zeker de moeite waard om te laten berekenen of het oversluiten van uw hypotheek zinvol is. Wanneer blijkt dat u de kosten voor het oversluiten niet snel genoeg terugverdiend, zal ik u adviseren de hypotheek niet over te sluiten maar bent u wel weer goed geïnformeerd over uw lopende hypotheek en eventuele verzekering(en).

– Het wijzigen van uw bestaande hypotheek
Heeft u een hypotheek in combinatie met een verzekering en weet u eigenlijk niet precies wat voor verzekering u heeft, dan help ik u graag om hier meer duidelijkheid over te verkrijgen. Mijn ervaring is dat men soms een beleggingsverzekering heeft met een hoge premie en veel risico en hier zelf eigenlijk niet van op de hoogte is, in de praktijk kan vaak met dezelfde premie een hetzelfde maar dan gegarandeerd eindbedrag gehaald worden, ik help u graag met het wijzigen van uw verzekering. Met enige regelmaat heeft men de wens om de verzekering volledig te beëindigen, dit kan fiscale gevolgen hebben, ook hierover informeer ik u graag. 

– Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid bij een scheiding
Wanneer u samen met uw (ex)partner een woning en een hypotheek heeft en uw relatie eindigt, dat moet er veel geregeld worden. Wanneer één van beide in de woning wil blijven wonen zal de vertrekkende partner uit de hypotheek ontslagen moeten worden, dit is een complex proces en vraagt een goede begeleiding. Ik ben gespecialiseerd in scheidingen, mijn ervaring is dat er vaak meer mogelijk is dan men denkt als u maar door de juiste persoon begeleid wordt. Hierdoor kan er nog meer ellende worden voorkomen. 

– Advies over uw financiële situatie
Wilt u meer duidelijkheid over uw hypotheek en eventuele verzekering(en) of wilt u weten of uw hypotheek nog past bij uw financiële situatie dan help ik u graag. We nemen samen uw gegevens en uw wensen door. Het kan ook zijn dat u wilt weten of u of uw partner nog in de woning kan blijven wonen wanneer één van beide komt te overlijden, of u wilt weten wat de gevolgen zijn wanneer u met pensioen gaat, wanneer u arbeidsongeschikt of werkeloos raakt, voor al deze vragen kunt u bij mij terecht. 

Staat uw situatie er niet bij, vraagt u dan naar de mogelijkheden, ik help u graag.

Https://www.levenwonen.nl/financieel-adviseur/45774/sundermeijer-bos